Politik & Holdning Projekter

Yemen: Bagom det gængse mediebillede

Siden 2015 har en Saudi-ledt koalition – med Vestens støtte – holdt Yemen fanget under daglige luftbombardementer og en handelsblokade, der har presset Mellemøstens fattigste land til randen af kollaps.

Ifølge FN har krigen ført til den værste humanitære krise på jorden og befolkningen plages af epidemiske sygdomme og hungersnødslignende tilstande som konsekvens af sanktionerne.

Alligevel har verdenssamfundet i udpræget grad vendt blikket den anden vej og konflikten i Yemen omtales ofte som “den glemte krig”.

Yemen-ekspert Isa Blumi – lektor på Stockholm Universitet, gæstelektor på Københavns Universitet og forfatter til nyligt udgivne “Destroying Yemen” – udfordrer det forsimplede narrativ om en shia/sunni og Iran/Saudi-konflikt, der hersker i det gængse mediebillede, når årsagerne til krigen forklares. Han argumenterer i stedet for, at krigen i Yemen bl.a. handler om at påtvinge yemenitterne en neoliberal dagsorden i det “tilbagestående Mellemøsten”.

Den 2. maj kl. 18.30 taler Isa Blumi om “Yemen: Bagom det gængse mediebillede” til The Turban Times’ åbne event, hvor han fremfører sit syn på krigen. Der vil desuden være en gæstetaler direkte fra Yemen over en Skype-forbindelse.

Arrangementet vil blive modereret af journalist og redaktør på The Turban Times, Florian Elabdi.

TID & STED: Onsdag d. 2. maj kl. 18.30 på Københavns Universitet, Søndre Campus på Amager (lokale 23.0.50)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *