Fortællinger Politik & Holdning

20.000 kvinder marcherer for fred

Det sælger ikke så godt som knivstikkerier og raketangreb, så du hørte nok ikke om det derhjemme, men i denne måned havde israelske og palæstinensiske kvinder slået sig sammen i tusindevis her i landet, i en to uger lang fredsmarch som onsdag den 19. kulminerede i en lang march fra Vestbredden til Jerusalem, hvor omkring 20.000 deltagere, kvinder og mænd, sluttede af foran premierminister Benjamin Netanyahus bopæl, for at kræve fred og en løsning på konflikten.

Protesten begyndte den 5. oktober ved den libanesiske grænse, hvor 2.500 kvinder fra organisationen bag, Women Wage Peace, påbegyndte en 5 kilometer lang march. Lige siden, har de i præcis to uger dagligt marcheret ca 5-10 km, rundt omkring i landet, fra Eilat mod Gaza, fra Det Døde Hav mod Jerusalem.

Kvindeorganisationen blev oprettet efter Gaza-krigen i 2014 og deres mål er en fredelig løsning på konflikten, som skal respektere og accepteres af begge parter. Efter to ugers succesfuld aktivisme er kvinderne nu mere end før, fast besluttede på at forsætte deres kamp, indtil de har nået deres mål.

Én palæstinensisk kvinde fra Ramallah blev bl.a. interviewet af Haaretz angående normaliseringsproblemet, hvortil hun svarede: “Denne forsamling er ikke “normalisering”. Vi er aktivistiske kvinder, som kalder på vores ledere til at skride til handling og indgå en politisk aftale. Jeg er stolt af at være her. Vi kan ikke regne med at mændende skaber fred. Vi er nødt til at gøre det selv.”

צעדת התקווה

שבועיים של צעדת התקווה הגיעו היום לשיאם ביום מרגש שקצרו המילים מלתאר, יום שהחל בצעדה של אלפי נשים – ישראליות ופלסטיניות – בצפון ים המלח, והסתיים בעצרת התקווה ההמונית מול בית ראש הממשלה, בהשתתפות כ-20,000 אישה ואיש. צפו בקליפ סיכום הצעדה שהוקרן בעצרת, והצטרפו אלינו – כי הבטחנו שלא נעצור עד הסכם מדיני, ואנחנו מתכוונות לקיים 🙂

Opslået af ‎נשים עושות שלום – نساء يصنعن السلام – Women Wage Peace‎ på 19. oktober 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *